به گزارش شهرآرانیوز؛ قرار بود دانشآموزان دختر دوره اول متوسطه در شهرک مهرگان سال تحصیلی جاری را در مدرسه نوساز شهید علی پیوندی آغاز کنند. برپایه همین وعده بود که پروندههای تحصیلی دانشآموزان این مقطع از مدرسه قبلی به مدرسه جدید منتقل شد، اما اواخر شهریور امسال درست زمانی که چند روز به آغاز سال تحصیلی جدید مانده بود، اولیا گلایههای را خود مبنی بر اینکه، مدرسه شرایط بازگشایی ندارد به گوش متولیان آموزش و پرورش رساندند و اعتراض خود نسبت به بلاتکلیفی فرزندانشان در مدرسه جدید را در نشست مردمی فرماندار مطرح کردند. نتیجه همه این اعتراضها و گلایهها آن شد که دانشآموزان به صورت موقت و چند روزی در شیفت مخالف مدرسهای دیگر در نزدیکی مدرسه نوساز مشغول به تحصیل شوند تا در کمتر از چند روز مدرسه جدید آماده شود.
حالا با گذشت پنجاه روز از سال تحصیلی جدید بیش از هزار دانشآموز دوره اول و دوم متوسطه با اعمال شاقه در دو شیفت یک مدرسه کم ظرفیت مشغول به تحصیل هستند. از سوی دیگر به دلیل محدودیت ظرفیت و ادغام دانشآموزان دو مدرسه در یک مدرسه، دانشآموزان ناچارند روزدرمیان در مدرسه حاضر شوند. با همه این اوصاف و تأکیدات بسیار مدرسه جدید آماده نشد.
نکته درخور توجه این است که پیامد این تأخیر در تحویل مدرسه، کیفیت و کمیت آموزش دانشآموزان آن هم در دو مقطع مهم و حساس را نشانه گرفته است. دانشآموزان دوره اول متوسطه در دو شیفت شهید رجایی و باهنر ساماندهی شدهاند و روزدرمیان به مدرسه میروند، از آن طرف دانشآموزان دوره دوم متوسطه نیز برای اینکه گروه بعدی در شیفت مخالف بتوانند وارد مدرسه شوند دو ساعت زودتر از شرایط استاندارد آموزشی تعطیل میشوند!
۲۵مهر امسال بود که در گزارشی با تیتر «تحصیل یک روزدرمیان» از شرایط بلاتکلیفی دانشآموزان دختر دوره اول متوسطه و آسیب کاهش ساعات آموزشی دانشآموزان دوره دوم متوسطه نوشتیم. آن هم درست در شرایطی که حدود بیست روز قبلش مدیرکل آموزشوپرورش استان از شرایط طبیعی استان برای تأمین معلم در همه کلاسهای درس خبر داده بود.
در آن گزارش علاوه بر طرح موضوع تحصیل روزدرمیان دانشآموزان در شهرک مهرگان به دلیل نبود مدرسه به موضوع ترک تحصیل بیش از پنجاه دانشآموز نیز اشاره کردیم که بعد از این جابهجایی و دوری مسافت مدرسه جدید خانوادههایشان به آنها اجازه تحصیل ندادهاند. بعد از پیگیری ما محمدحسین عبداللهی مدیر آموزشوپرورش منطقه تبادکان همان زمان وعده داد که در حال حاضر این تعداد دانشآموز در شیفت عصر در مدرسه کاظمزاده مشغول به تحصیل هستند.
مدیر آموزشوپرورش منطقه تبادکان در همان گزارش به این موضوع نیز اشاره داشت که یک هفته دیگر این مدرسه در حال ساخت با اعتباری بالغ بر ۲۵میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد و مشکل برطرف میشود.
یک هفته از وعده مدیر آموزشوپرورش منطقه تبادکان گذشت و این مدرسه بهرهبرداری نشد. به گفته اولیای دانشآموزان، مدرسه در حال ساخت و آمادهسازی در مورد مسائلی مانند تأمین اشتراکات انشعابات آب و برق و گاز هم به مشکل خورده است.
نظر به اهمیت تحصیل نصفهنیمه این دانشآموزان که در مقطع حساس متوسطه هستند ما را بر آن داشت تا در گزارش پیگیرانه دوم و به صورت ویژه سراغ مدیرکل آموزش و پرورش خراسانرضوی برویم. آنچه در دیدار سید امیر شوشتری با اولیای دانشآموزان این مدرسه در تاریخ ۳۰ مهر گذشت این بود که او در لحظه با مدیرکل نوسازی مدارس استان تماس گرفت. مکالمات تلفنی دو مدیر ارشد در حوزه ساماندهی و آموزش دانشآموزان در استان در همان تاریخ بهظاهر خروجی خوبی برای شهروندان به همراه داشت.
مدیر کل آموزشوپرورش استان بعد از آن مکالمه تلفنی به خانوادهها این توضیحات را ارائه داد: با توجه به قول مدیرکل نوسازی استان نهایتا تا دوشنبه یا سهشنبه هفته آینده (۸/۸/۱۴۰۳) این پروژه به بهرهبرداری میرسد.
هشتم آبان هم گذشت و این بار گزارشگر ما پیگیری موضوع را از اداره کل نوسازی در دستورکار قرار داد. درخواست گزارشگر صدای مردم شهرآرا از اداره کل نوسازی مدارس استان برای پاسخگویی و دست کم حضور آنها به همراه ناظر این اداره کل از پروژه مدرسه علی پیوندی با پاسخ منفی همراه شد. به اذعان روابط عمومی این اداره کل «حضور گزارشگر صدای مردم با ناظر اداره کل نوسازی در محل پروژه ممنوع است.»
دومین بازدید میدانی گزارشگر ما از محل مدرسه علی پیوندی حاکی از این موضوع است که مدرسه همچنان با مشکلاتی از قبیل نبود سرویس بهداشتی و انشعابات آب، برق و گاز دست و پنجه نرم میکند. مسئلهای که سیدمحمدی مسئول انشعابات آموزشوپرورش ناحیه تبادکان نیز آن را تأیید میکند و میگوید: برای انشعاب آب دوبار ارزیاب شرکت به محل مدرسه فرستاده شده است، اما ارزیاب وضعیت را تأیید نکرد. عدم تأیید هم به این دلیل است که پیمانکار کفسازی مدرسه را صحیح انجام نداده است.
وی ادامه میدهد: پیمانکار باید کفسازی را درست اجرا کند و دیوار بکشد اگر این اتفاق نیفتد انشعابات آب و برق نصب نمیشود. از طرف دیگر کنتور پشت در قرار میگیرد و پیمانکار باید ابتدا چاهک آن را کندهکاری کند تا آب و فاضلاب بتواند کنتور را نصب کند.
مسئول انشعابات آموزشوپرورش ناحیه تبادکان ادامه میدهد: ارزیاب باید در بازدید این موضوع را تأیید کند. برای انشعاب برق هم باید چاه ارت کنده شود. چون مدرسه دیوار ندارد ارزیابها تأیید نمیکنند. درخواست انشعابات ما از دو سال پیش طرح شده است.
بعد از اینکه تلاشها برای دریافت پاسخ این سؤال که بالاخره با گذشت پنجاه روز از آغاز سال تحصیلی چه زمانی قرار است دانشآموزان فاز ۲ شهرک مهرگان بتوانند تمام روزهای هفته به مدرسه بروند، از سوی متولیان ذیربط بینتیجه ماند، موضوع را با فرماندار مشهد در میان میگذاریم. محسن داوری که در نشست مردمی آخر شهریور در گفتگو با تعدادی از خانوادهها برای پیگیری افتتاح هر چه سریعتر مدرسه علی پیوندی به شهروندان وعده پیگیری داده بود درباره این موضوع میگوید: این مسئله به آموزش و پرورش ناحیه تبادکان مرتبط است در عین حال بنده به طور جد این مسئله را پیگیری میکنم.
وقتی تحصیل روزدرمیان دانشآموزان حاشیه شهر مشهد آن هم در انتهای ماه دوم سال تحصیلی را در تماسی با وزارت آموزشوآموزش پرورش مطرح میکنیم موضوع به رئیس اداره دوره اول متوسطه در وزارت آموزشوپرورش ارجاع میشود. مسئول مربوطه در پاسخ به گزارشگر ما میگوید: بنده در وزارتخانه موضوع را تا چهارشنبه همین هفته پیگیری میکنم. چنانچه پاسخی دریافت نکردم شخصا چهارشنبه یا پنجشنبه این هفته در مشهد حضور یافته و موضوع را در دستور کار پیگیری قرار خواهم داد.